Operatie Trekbel

Het continue stroomverbruik (10-12 kWh per jaar) van onze DingDong deurbel was ons een doorn in het oog. Zeker als je bedenkt dat het aantal bedrijfsuren van zo'n ding op jaarbasis vrijwel nihil is. Zo'n deurbel zit het hele jaar stroom te verbruiken terwijl er nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Als alle elektrische deurbellen in Europa worden uitgezet kan er zomaar een elektrischteits centrale dicht. Dat geeft dus te denken......daar moet wat aan te doen zijn. Een ouderwetse trekbel bijvoorbeeld. 
Dit is een van de heel aardige alternatieven die er op de markt zijn. Wij hebben gekozen voor een matzwarte uitvoering (ziet er nog mooi strak uit ook) van Geerts Bouwbeslag uit Reusel. Gewoon via internet besteld en binnen een paar dagen in huis en voor een hele schappelijke prijs. Ga naar martkplaats en zoek op: Geerts Bouwbeslag Den Ekker 21 5541CR Reusel, tel. 0497-642736 / 06-22016718. Deze firma heeft helaas geen eigen website.
Na een paar uurtjes klussen hangt hij inmiddels bedrijfsklaar en is bedienbaar via ouderwetse handkracht. Het geluid is in het hele huis zeer goed hoorbaar hetgeen ook een belangrijke verbetering is ten opzichte van de in de ban gedane DingDong bel.
Kortom, we hebben weer (een piepklein) statement gemaakt voor een beter milieu.
Meer info over trekbellen: http://home.planet.nl/~hooge752/trekbel.html